Friday, March 25, 2016
Japanse curry and rice
I made curry and rice for dinner this evening.
My children like it very much.
In Japan, when people say “curry”, it often means “curry and rice”.
Japanese curry and rice originates from Indian curry, which was introduced to Japan through England.
Japanese people often eat curry and rice both in restaurants and at home.
It is representative of home cooking and is a symbol of “good old home cooking”.
Homemade curry and rice is full of ingredients.
Common ingredients are meats, potatoes,carrots, and onions.
How to made Japanese curry and rice is:
stir-fry cutting ingredients and put some water in apot ;
simmer them until ingredients becomes soft;
and add solid instant curry roux.
There are many kinds of instant curry roux.
Curry is put over warm rice.
I used mild curry roux for children.
Japamese curry is not spicy than Indian curry even though dry curry.
今日の夕食には子供たちが好きなカレーライスを作りました。
日本でカレーといえばカレーライスのことをいいます。
インドのカレーがイギリスを通して日本に伝えられたのが
カレーライスだといわれています。
日本人は店でも家庭でもよくカレーライスを食べます。
カレーライスはおふくろの味だといわれています。
家庭でつくるカレーライスは、具がたくさん入っていることが多いです。
肉、じゃがいも、ニンジン、玉ねぎが一般的です。
作り方は
材料を炒め、水を加えて柔らかくなるまで煮ます。
そしてカレールウを加えます。
カレールウは市販されており、スーパーにはさまざまな種類のルウが並びます。
温かいごはんの上にカレーをかけて出来上がりです。
子供用には甘口のルウをつかいました。
日本のカレーは辛口でもインドのカレーよりは辛くありません。